Turbo cheesecake med clementin og jødekager

Bagt brie med honning og valnødder

Bagt brie med honning og valnødder Ahmen – hvad giver i? Hele to indlæg på én dag. Crazy stuff! Som fastslået tidligere på dagen, er jeg ikke sådan én der er i god tid. Og da jeg ikke kunne beslutte mig for hvilken én af kategorierne i opskriftskonkurrencen fra Ost & Ko jeg skulle vælge – var der ingen anden udvej, end at give begge et forsøg!

Bagt brie med honning og valnødder
Denne opskrift hører under kategorien Ost – på dit nytårsbord.

Egentlig er der lagt op til ostebord i konkurrencebeskrivelsen. Jeg synes dog at en fin og simpel lille sag som denne er alt rigeligt. Nytårsmiddagen har det med at trække ud, og måske man oven i købet er lidt halv bedugget når det er tid til dessert/ost og så skal det gerne bare være nemt, gå stærkt og ikke være for overvældende. Det må dog gerne stadig se festligt ud og være noget man kan sidde og fedte med i fælleskab. Dét egner denne bagte brie sig fortrinligt til. Den fede brie, parret med den søde aromatiske honning, de let bitre valnødder og den krydrede rosmarin, smager pragtfuldt og så er det virkelig nemt.

Du kan drikke nærmest alt til denne anretning, men jeg tænker at især en god hvidvin ville være virkelig lækkert til.

Bagt brie med honning og valnødderBrie er den eneste skimmelost jeg spiser, og selv her foretrækker jeg dem der er hårde – så er de ikke for stærke. På den måde kan man selv justere styrken, hvis du foretrækker en med mere smag, vælger du bare en blødere.

Server den bagte brie med godt brød, gerne ristet eller med gode kiks.

Easy peasy med en snert af fest

Bagt brie med honning og valnødder

Author: Sabrina
Cook time: 10 mins
Total time: 10 mins
Ingredients
  • En rund brie
  • Flydende honning
  • Ristede valnødder
  • Rosmarin
  • Brød og kiks til servering
Instructions
  1. Pak brien ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir
  2. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til den føles blød når du rører ved den
  3. Anret brien på et fad eller en tallerken
  4. Dryp honning over og drys med rosmarin og ristede valnødder
  5. Server med godt brød (gerne ristet), eller kiks
3.5.3208

Bagt brie med honning og valnødder

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turbo cheesecake med clementin og jødekager