Vandmelonssalat med linser

4 x nemme cocktails med burbon whiskey

Berry happinessIndlægget er sponsoret da jeg deltog i pressefrokosten

Tilbage i slutningen af juni, var jeg så heldig at blive inviteret til frokost på toppen af Tivolihotel, i anledningen af at Bulliet burbon whiskey, lancerede deres nye 10 års burbon. Det var en vildt hyggelig eftermiddag, med seriøst gode drinks. Hvilket er den del jeg tænker kan være interessant for nogle af jer derude. Så længere nede bringer jeg opskriften på 4 x nemme cocktails med burbon whiskey.

Jeg har har drukket my fair share af mere eller mindre tvivlsom alkohol, tequilashots klokken alt for sent om natten, slavevodka i rigelige mængder, Bacardi lemon, som jeg endte med at kaste op af og derfor ikke kunne drikke efterfølgende, almindelig Bacardi i uendelige mojitos. Det er meget standard, vil jeg tro. Og historierne der bliver produceret under indflydelse af netop dén type alkohol, er ofte sjove og farverige – det samme har det opkast man har præsteret efterfølgende nok været 😉

Når man bliver ældre, sker der imidlertid noget med ens kvalitetssans – dette gælder ikke nødvendigvis for farvestrålende syntetisk slik – men hvor Leibfraumilch, Asti, og Somersby tidligere var bomben, skal der nu liiidt mere til at det for alvor bliver sjovt – for smagsløgene, that is.

Sådan er det også for spiritus, og den seneste tid er jeg blevet mere og mere opmærksom på, hvor meget sjovere alkohol faktisk bliver, hvis der er en vis form for kvalitet i varene. Ligesom rigtige veltillavede cocktails også vinder ind på mig. Der er altså noget særligt over sådan en, som er lavet med omtanke, og omhyggelighed. Så repetoiret er blevet udvidet til skridtet efter mojito og dark and stormy (begge i øvrigt fantastiske drinks)

img_6261De seneste måneder er jeg blandt andet blevet introduceret for whisk(e)y af forskellig art, og hvor jeg tidligere forbandt whisk(e)y med støvede mandeklubber, og røg i rigelige mængder, har jeg nu fundet ud af hvor anvendelig dén type alkohol er i cocktails. Faktisk har jeg fået nogle af de bedste cocktails i mit liv der indeholder whisk(e)y. Hvis du ligesom jeg, har været noget tilbageholdende med det. Så har jeg en god nyhed i dag.

Lige efter frokosten på Tivolihotel, tog jeg nemlig på Roskilde, hvor Bulleit burbon havde en konceptbar der lavede de bedste cocktails. Jeg var solgt og satte straks Christian, der står for en del af deres Pr, til at prøve at lokke opskrifterne ud af Bulleit. Det var ikke nogen nem opgave, men efter næsten en måneds anstrengelser – midt i feriedanmark, så lykkedes det ham endelig. Opskrifterne havde ikke været i min besidelse længere end et par timer, før den ene cocktail blev prøvet af på søde damer. Vi var alle tre meget begejstrede. I sidste uge mødtes jeg så med skaberen af disse cocktails, for at tage billeder af hele balladen. Så NU er der vist styr på sagerne.

img_6277Ofte er cocktails sådan nogle med lange indviklede ingredienslister, med ting man som helt almindeligt menneske ikke har i barskabet og som kan tage pusten fra selv den mest tørstige, men en god bonus ved netop disse, er at de er super simple og meget meget få ingredienser. Der skal nemlig ikke ret meget til at skabe en fantastisk cocktail.

Jeg håber derfor at nogle af jer får lyst til at prøve en eller flere af dem af, de smager simpelthen så godt. Faktisk så godt at jeg ikke kan beslutte mig for favoritten. Farverne siger egentlig det hele, der står Sabrina skrevet overalt på dem. Haha.

Opskrifter kommer herunder. Jeg topper dem alle med danskvand, jeg er ikke sikker på at det er meningen, men det giver både en større og lidt mindre stærk drink. Prøv dig frem 🙂

4 x nemme cocktails med burbon whiskey

Black mark

Black Mark

1 cocktail

DET SKAL DU BRUGE

4 cl Bulleit Bourbon

2 stk. friske hindbær

2 stk. friske brombær

2 cl citronsaft

1 cl sukkersirup

Knust is

SÅDAN GØR DU

  1. Start med at lave din sukkersirup. Det gør du ved at blande lige dele sukker og vand i en varm gryde til du har en sød klæbrig masse.
  2. Mas og bland dine bær i et glas, inden du tilføjer whisky, citronsaft og sukkersirup. Til sidst topper du din cocktail med knust is, rører godt rundt i den med en lang ske og pynter den med en skive citron, et brombær og et hindbær.

 

img_6255

Berry happiness

1 cocktail

DET SKAL DU BRUGE

4 cl Bulleit Rye

3 cl rabarbersirup

1 cl citronsaft

5-6 blade citron-jernurt 
(citron verbena)

2 stk. friske jordbær

Knust is

 SÅDAN GØR DU

  1. Start med at lave din rabarbersirup. Skær rabarber i små tern, og kom den i en gryde med ligeså meget sukker. Tilføj nu halv så meget vand, og kog ingredienserne sammen til du har en gennemkogt masse. Si frugtkødet fra gennem et linned eller en finmasket si – så har du din rabarbersirup.
  2. Herefter skal du shake din cocktail dirty pour. Kom alle ingredienserne i en shaker med knust is og shake hårdt i 10 sekunder. Hæld herefter alt fra shakeren direkte op i et glas, og pynt med et halvt jordbær og et par blade jernurt.

 

Pinapple express

Pineapple express

1 cocktail

DET SKAL DU BRUGE

4 cl Bulleit Rye

1⁄4 skive grillet ananas (kan også bruges frisk, eller brændes kort med en brænder)

3-4 korianderblade

2 cl. limesaft

2 sukkersirup

Knust is

SÅDAN GØR DU

  1. Start med at lave din sukkersirup. Det gør du ved at blande lige dele sukker og vand i en varm gryde til du har en sød klæbrig masse.
  2. Herefter skal du shake din cocktail dirty pour. Kom alle ingredienserne i en shaker med knust is og shake hårdt i 10 sekunder. Hæld herefter alt fra shakeren direkte op i et glas, og pynt med et par blade fra ananassen.

 Kentucky devil

Kentucky Devil

1 cocktail

DET SKAL DU BRUGE

4 cl Bulleit bourbon

1 cl solbærlikør (man kan også bruge solbærsaft, hvis det er)

1 cl limesaft

Ginger beer

Isterninger

SÅDAN GØR DU

1.Fyld et glas med almindelige isterninger, og kom whisky, solbærlikør og limesaft i. Top til sidst med ginger beer, og pynt cocktailen med en skive lime.

 

Den sidste her ser måske ikke ud af meget i forhold til de andre, men den smager virkelig virkelig godt, og så er den super simpel og hurtig at fremtrylle.

 

Trænger du til mere cocktail inspiration, så prøv disse

 

Kan i have en vidunderlig weekend derude.

   

2 kommentarer

  • Bine

    Mums de ser lækre ud! Perfekt timing lige til weekenden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • WITH LOVE & SUGAR

      Dét er jeg glad for at du synes, de smager også virkelig godt. Jeg håber at du fik prøvet en eller flere af 🙂

      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandmelonssalat med linser