5 hurtige til mig (og til jer)

Æbleskiver med ost og bacon

Æbleskiver med ost og baconÆbleskiver med ost og bacon – nu rabler det 😉

Godmorgen godmorgen til hele bondegården. Deet er en kold tid, som vi lever i, alle går rundt og fryser… Ok, jeg stopper mig selv nu, men det er jo rigtigt. I hvert fald det sidste, og i hvert fald med tanke på at det er august. Men vi er da bare ligeglade. Næsten altså. Jeg skal være sammen med min mor i dag, i dette pragtfulde regnvejr. Og senere skal jeg ind og tage billeder af cocktails. Virkelig virkelig gode cocktails. Jeg har brugt en krig på at få fat i opskrifterne, eller teknisk set har jeg bare ventet, en anden har gjort arbejdet. Haha. Men meget snart kommer der altså virkelig gode cocktailopskrifter til en blog nær dig 😉

Æbleskiver med ost og bacon Men først skal det handle om en højt elsket klassiker, nemlig æbleskiven. Den søde runde kugle, som er en must i hele juletiden, men som derefter går i glemmebogen, de næste 10 måneder. Det er altså lidt synd, synes jeg. Og ret urimeligt. Pandekager holder jo hele året, og vafler ligeså. Så er det bund uretfærdigt at æbleskiver bliver dømt uværdige langt det meste af året. Det laver vi om på NU!

Æbleskiver med ost og bacon  Jeg har nemlig lavet en salt udgave, og det fungerer ret så godt, hvis jeg altså selv skal sige det – og det ved vi godt at jeg skal 😉

Ost og bacon pynter på det meste, og jeg kan nu afsløre at æbleskiver er ingen undtagelse. Det er faktisk virkelig godt, og et lidt sjovt twist. Du kan altså roligt tage æbleskivepanden i brug og lave æbleskiver med ost og bacon.

Æbleskiver med ost og baconÆbleskiverne med ost og bacon, er samtidig mit bidrag til opskriftkonkurrencen fra Ost og ko, under temaet: Ost – til fest. Jeg synes nemlig at æbleskiver er en festlig lille sag, de kan laves i forvejen og bare varmes lidt, de er fine som en lille snack eller forret og så er de nemme at lave til mange.

Jeg har brugt én af mine favoritoste i opskriften, nemlig Havgus fra Arla Unika. Det er en hård ost, med nøddetoner og meget smagsfuld, uden at være stærk. Kan du ikke lige skaffe den ost, så kan andre hårde oste som primadonna eller parmesan fint bruges.

Æbleskiver med ost og bacon

Giver ca 10 stk.

1 æg

50 g fuldkorns ølandshvedemel (eller almindeligt hvedemel)

30 g hvedemel

1,5 dl kefir eller kærnemælk

1 dl øl

2 tsk salt

Friskkværnet peber

En smule cayennepeber

100 g bacon i tern

100 g fintrevet havgus

1 lille håndfuld frisk timian

Lidt smør eller baconfedt til stegning

Evt creme fraiche til servering

Sådan gør du:

Steg baconen sprød og sæt til side. Gem fedtet fra stegningen

Kom mel, æg, kefir, øl og krydderier i en skål og pisk til du har en homogen masse. Tilsæt revet ost, timian, det meste af baconfedtet fra panden og den stegte bacon og rør det godt sammen. Dejen skal være rimelig tyk, men stadig kunne hældes i panden. Hæld dejen i en sprøjtepose

Varm æbleskivepanden op til lidt over middel varme og kom en smule smør eller baconfedt i hvert hul og fyld dej i til de er 3/4 fyldt. Vend æbleskiverne 1/4 omgang med en strikkepind eller lignende, når de har taget farve, og er til at vende. Fyld lidt ekstra dej i og lad dem stege videre et øjeblik. Vend til sidst æbleskiverne helt rundt så de får farve på alle siderne. Fortsæt til alt dejen er brugt. Server evt med lidt ekstra revet ost, bacon og en klat creme fraiche.

 

Hvis du er mere til den noget mere klassiske udgave, så findes sådan en lige her

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 hurtige til mig (og til jer)