Sommerdrink med gin og hyldeblomst

Glutenfri vafler med kastanjemel

Glutenfri vafler med kastanjemel Søndagsvafler, det virker passende på sådan en virkelig gråvejrsdag. Faktisk kan jeg komme på få ting der er mere oplagt. Det ser ikke ud til at vi får fint solskinsvejr som i går, det var ellers rart. Jeg brugte nærmest hele dagen i går på at være på bakken med min svigerinde Alberte, det var vildt hyggeligt og vi præsterede både at spise dansk frokostbord, og store belgiske vafler med softice. Aftensmaden blev til gengæld skippet, eller erstattet med chips om man vil 😉

Glutenfri vafler med kastanjemel  Men vafler, vafler er bare altid en god idé. Både af den søde og den salte slags, af den mere artige eller den helt bombastiske slags. Det hele virker, er nemt og smager fremragende. Disse glutenfri vafler med kastanjemel, er ingen undtagelse. Har du prøvet kastanjemel? Det er første gang jeg prøver kræfter med det. Jeg var til et arrangement for nogle uger siden hvor jeg blandt andet fik sådan en pose med hjem (reklame, da den er modtaget som gave). Kastanjemel er en lidt sjov ting, den farver dejen brun og så er det ret sødt i sig selv, man behøver derfor stort set ikke at tilsætte sødning og vaflerne, i dette tilfælde, får en snert af kakao.

Glutenfri vafler med kastanjemel

Jeg holdte vaflerne helt simple, og med få ingredienser, men man kan snildt eksperimentere og tilsætte ekstra ting som f.eks chokoladestykker eller peanutbutter.

Mine vafler blev serveret med et ordentligt læs søde bær og et skvæt sirup, en klat flødeskum eller is ville heller ikke være tosset.

Vaflerne er også oplagt som morgenmadsvafler, så kan den smule sukker der er i evt udskiftes med en most banan.

Kastanjemel kan som noget helt nyt købes i Føtex og Bilka, så det er ikke længere nødvendigt at skulle i helsekosten, det er altså en stor fordel.

Er du mere vaffelsulten, så prøv disse:

Belgiske vafler

Brownievafler

Eller måske

Pizzavafler

 

Glutenfri vafler med kastanjemel 

Giver ca 4 vafler

  • 150 g kastanjemel
  • 1 æg
  • Ca 2 dl mælk
  • 1 spsk kokossukker
  • 1/4 tsk ren vanillepulver
  • 1 knsp salt
  • En smule smør til stegning

Sådan:

Varm vaffeljernet op

Pisk alle ingredienser godt sammen

Smelt en lille klat smør i vaffeljernet

Fordel dejen i vaffeljernet og bag til de er færdige

Gentag til dejen er opbrugt

 

Nu vil jeg bevæge mig ud i det dejlige danske sommervejr, jeg skal nemlig til frokost hos søde Carla og hendes mor. Yay, for en dejlig søndagsbeskæftigelse – også selvom vejret er virkelig fesent.

Kan i have den dejligste søndag.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerdrink med gin og hyldeblomst