Æbleskiver med ost og bacon

Mac and cheese kugler med chili

Mac and cheese kugler med chiliMac and cheese kugler med chili, er en helt beskidt snack – på den aller bedste måde altså. Det er lidt ligesom en krydsning imellem chili cheese tops og mac and cheese – for meget, men virkelig godt. Perfekt til en tømmermændssøndag, eller hvis man bare trænger til noget ekstra snasket. Og det gør man (jeg) jo jævnligt.

Mac and cheese kugler med chili   Der er klart mere arbejde i sådan en omgang, end at ringe efter pizzamanden, men det er også bedre og meget sjovere, og hvis man er i tømmermændsmode, kan man med fordel have klargjort det meste dagen inden, så er der altså ikke meget arbejde i det. Dine tømmermænd vil takke dig.

Mac and cheese kugler med chiliOpskriften på mac and cheese med chili, er mit bud på Ost – til dagen derpå, som er Ost og kos nyeste opskriftskonkurrence, hvor det altså handler om at lave den ultimative tømmermændsret indholdende ost. Jeg er overbevist om at sådan en omgang mac and cheese med chili, kan kurere selv den værste omgang tømmermænd. Kombinationen af sprødt, blødt, fedtet og lidt stærkt, det er altså en vinder i min bog. Jeg spiste dem med en god klat chilimayo til, det kan klart anbefales. Og er der rester, kan de snildt varmes i ovnen, så er de gode som nye.

Mac and cheese med chili

  • 250 g tør pasta
  • 2 store spsk smør
  • 3 spsk mel
  • 6 dl mælk
  • 100 g bacon
  • 150 g revet cheddar
  • 100 g havgus eller parmesan
  • 1 tsk løgpulver
  • Peber
  • 1 tsk paprika
  • Salt
  • 15 jalapenos
  • Til panering
  • Æg
  • Hvedemel
  • Pankorasp

Evt med chilimayo til servering

Sådan:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra
  2. Skær bacon i helt små tern og steg den sprød på panden
  3. Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri
  4. Tilsæt mælken og pisk godt for at undgå klumper. Kog op
  5. Tilsæt ost og krydderier og smag til
  6. Hak jalapenos og kom dem i ostesaucen
  7. Hæld pastaen ned i saucen og vend godt rundt så alt er dækket
  8. Lad retten køle helt af og stivne f.eks til dagen efter. Spis evt halvdelen som den er
  9. Pisk æg sammen i en skål og kom mel og pankorasp i to andre skåle
  10. Form små kugler af pastaen
  11. Rul først kuglerne i mel, så æg og tilsidst i pankorasp
  12. Varm rigeligt olie op i en lille gryde til ca 175 grader og friter kuglerne heri et par stykker ad gangen
  13. Læg de færdige kugler på fedtsugende papir

 

Mangler du mere inspiration til at bruge ost, så prøv disse

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleskiver med ost og bacon