Soya og honning marinerede kalkunlår

Madbloggerudfordringen 7 – Hvad er værtskab?

IMG_3455 IMG_3477

Det her er et af de lidt atypiske indlæg for bloggen her, det handler egentlig ikke ret meget om mad, og så alligevel. Copenhagen Food Fair har udfordret os madbloggere i form af madbloggerudfordringen til at give vores besyv med omkring værtskab, hvad det egentlig er for en størrelse og hvad det betyder for os. Den udfordring kunne jeg simpelthen ikke lade gå min næse forbi, selvom det er en af de ting der kræver en del tankevirksomhed, for hvordan forklarer man egentlig noget der godt kan være lidt diffust og uhåndgribeligt? Lige præcis værtskab er dog en af de ting der ligger mit hjerte meget nært, én af de ting der er aller vigtigst for mig når jeg engang imellem er ude. Det er en virkelig svær og spændende udfordring – især fordi man kun må bruge max 2000 anslag, det er jo ingenting 😉

 

Værtskab er en sjov og også en lidt uhåndgribelig ting.

Mest af alt vil jeg egentlig kalde det en følelse. En følelse af at føle sig velkommen ? eller det modsatte.

Der er især én oplevelse der står klart i mit sind, eller flere oplevelser under samme arrangement ? oplevelser der stod i stærk kontrast til hinanden og understregede hvor meget værtskab i virkeligheden betyder.

I efteråret arrangerede jeg et par østers arrangementer. På dagen skulle gæsterne besøge flere af de københavnske toprestauranter ? altså ikke noget med Jensens bøfhus eller en tam cafe. Af de 4 restauranter vi skulle besøge på dagen var der en Michelin restaurant imellem, der var også en som jeg af uvisse årsager ikke havde de store forventninger til ? slet ikke faktisk.

Kontrasten imellem de to restauranter var slående, men på en hel anden måde end forventet. Vi ankom på Michelin restauranten først på eftermiddagen, humøret var højt, solen skinnede, det var en skøn oktober dag, og humøret var højt – forventningerne ligeså. Vi ankom og selvom der ikke rigtig var noget at sætte en finger på, så følte vi os ikke helt tilpas, vi følte os ikke værdsat. Rummet og stemningen var kold, og fokus lå mere på kunsten og stjernen end på oplevelsen. Det var en skuffende oplevelse ? hjertet manglede simpelthen. Her var det penge og prestige der reagerede og hjertevarme og hjemmelighed var dømt ude. Den gode gamle hygge var forsvundet.

Senere besøgte vi den anden restaurant ? and boy was I wrong.

Mine forestillinger blev i dén grad gjort til skamme! Hele vejen igennem vores besøg skinnede kærligheden og stoltheden over restauranten ud af de ansatte. De havde gjort rigtig meget ud af det hele og det var tydeligt at de ønskede at give os en god oplevelse. Vi blev der længere tid end planlagt fordi vi havde det så rart og havde ikke lyst til at gå derfra. Det var måske ikke der vi fik den bedste mad eller bedste vin ? men oplevelsen slog de andre med flere længder. Vi gik alle derfra helt høje på oplevelsen.

 

Jeg kunne bruge mange mange 1000 anslag på netop dette emne, men det er jo noget med begrænsningens kunst 😉

Hvad er værtskab for dig?

Hvis du har lyst til at se hvad jeg tidligere har lavet i madbloggerudfordringen så kan det ses her, her  og her

   

5 kommentarer

  • […] bag vil være at finde på scenen, og er Sabrina Hørup Jensen der står bag bloggen With love & Sugar samt Nethe Plenge der bla boltrer sig på Egnsmad. De damer får selskab af madanmelder på […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej. Det er et fint og tankevækkende indlæg du har skrevet. Og hvor er det mærkeligt at godt værtsskab og velvære kan fordufte med en stjernes himmelflugt.
    Venlig hilsen
    Jette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sabrina

      Tusind tak for det Jette, det er jeg glad for at du synes 🙂 Og ja det er virkelig mærkeligt synes jeg, det burde jo være en del af den samlede pakke der har gjort en så god at man modtager en stjerne. Det var en ret speciel oplevelse fordi at kontrasten var så stor og det skete lige efter hinanden.

      Tak for din besked 🙂

      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det handler rigtig meget om, at føle sig velkommen og ønsket. Jeg er begyndt at spise efter Low FODMAP, da jeg har en meget irr. mave. I går var jeg på besøg hos mine svigerforældre og de havde bagt med spelt, så jeg kunne spise det. Aftensmaden var også lavet, så jeg kunne spise det hele. Det kalder jeg et helt fantastisk værtsskab.

    Kh.
    Anne-Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sabrina

      Kære Anne-Marie, tak for din kommentar 🙂 Jeg er helt enig, jeg synes også at det handler virkelig meget om at føle sig velkommen, værdsat og ønsket. Hvis man gør det kan man se bort fra mange andre ting. Hvor lyder det bare som nogle søde svigerforældre du har dig, det er nemlig virkelig virkelig fantastisk værtskab 🙂

      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soya og honning marinerede kalkunlår