4 x nemme cocktails med burbon whiskey

Ølandshvedeboller med olivenolie

Ølandshvedeboller med olivenolieFor efterhånden et par måneder siden, var jeg til det hyggeligste arrangement. Vi fik dejlig mad og vin i lange baner, og jeg forelskede mig hovedkulds i brødet der blev serveret. Haha. Skulle nogen være i tvivl, så er jeg svært begejstret for brød. Netop dette var virkelig smagsfuldt, svampet og helt uimodståeligt. Jeg spurgte naturligvis hvad vidunderet vi spiste var. Ølandshvedeboller med olivenolie, var svaret. Små fine boller, lavet på surdej og groft ølandshvede, og så tilsat et skud olivenolie efter bagning. Olivenolien var en vildt lækker tilføjelse, og bidrog både med fantastisk smag og gjorde bollerne dejligt svampede.

Ølandshvedeboller med olivenolie Jeg vidste allerede der, at jeg naturligvis skulle hjem og lave ølandshvedeboller med olivenolie. Jeg er overbevist om at jeg langt fra er den eneste der synes det er et gevaldigt hit. Samtidig er den en lidt sjov gimmick, især hvis dem der skal spise brødet, ikke ved at det gemmer på en god mængde olivenolie. Flere af mine medspisere på dagen, blev i hvert fald noget overraskede da de tog en bid og olien kom til syne. Det er vigtigt at du bruger en god olivenolie, da smager bliver meget tydelig på denne måde.

Prøv også disse grove sandwichbrød med surdej

Ølandshvedeboller med olivenolie

Brødet her kræver få ingredienser, men tager tid, som så meget andet virkelig godt brød. Det skal både æltes længe og efterfølgende hæve længe. Det er altså ikke et brød man kan nyde inden for få timer. Til gengæld er det al ventetiden værd. Brødet er lavet primært på fuldkorns ølandshvede, det mætter altså dejligt, men er slet ikke tungt, som man ellers kunne frygte. Jeg må på et tidspunkt eksperimentere med ren ølandshvede, som også giver en virkelig dejlig smag. Går du i gang med brødet her til formiddag, kan du have de lækreste boller klar til mandag morgen. Får du ikke spist dem alle på en gang, kan du snildt fryse resten ned. Så er der altid godt brød i nærheden.

Ølandshvedeboller med olivenolie

Giver ca 10 stk.

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • Ca 400 g fuldkorns ølandshvedemel
  • Ca 200 g hvedemel
  • 15 g salt
  • 3 spsk surdej (opskrift her)
  • God Olivenolie

Sådan:

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, surdej, og det meste af melet
  2. Ælt dejen i røremaskinen, de første par minutter ved lav hastighed, og derefter ved så høj hastighed at maskinen danser lystigt på køkkenbordet. Ca 10 min i alt. Tilsæt resten af melet undervejs, men dejen skal endelig ikke blive for fast og tør.
  3. Lad dejen hæve overdækket i køleskabet i ca 24 timer
  4. Form dejen til boller, bag dem evt i en lille muffinform
  5. Forvarm ovnen til 220 grader
  6. Bag bollerne i 10-15 min til de er gyldne og gennembagte
  7. Fyld en lille sprøjte med god olivenolie og sprøjt det ind i bollerne

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 x nemme cocktails med burbon whiskey