Asiatisk sød kartoffelsuppe

Æbleskiver med kefir og brunet smør

Æbleskiver med kefir og brunet smørHalløjsa venner. 9 december. Hvad dælen er den af? I morgen får jeg besøg af hele den pukkelryggede til forsinket fødselsdagsfejring. Jeg forudser at min weekendkost kommer til at bestå primært af kridhvide fødselsdagsboller med tandsmør, kage og muligvis lidt alkohol. Det er heldigvis heller ikke tossede ting.

Mén, jeg har lavet mit livs første æbleskiver og jeg er faktisk underligt stolt. Ret spøjst i virkeligheden, det er jo på ingen måde svært. Der er bare noget særligt over æbleskiver. Måske det også hænger sammen med at jeg i omegnen af 20 år – nok mere endda, udelukkende har fået købeversionen. Jeg kan huske at min mormor ved juletid stod i køkkenet og lavede æbleskiver i lange baner – indtil hun blev for syg altså. Og siden mindes jeg ikke at jeg har fået den hjemmelavede udgave. Det er én af de meget få ting min mor ikke har gjort sig i.

Engang lige da jeg flyttede hjemmefra købte jeg en æbleskivepande på et loppemarked. Jeg lavede aldrig æbleskiver i den, men brugte den i stedet til fyrfadslys. Haha. På et tidspunkt skilte jeg mig af med den, og har ville have en ny de sidste mange år. Da jeg så at Kvickly havde en i tilbudsavisen til sølle 79 kr, var der derfor ikke andet for end at slå til. Overraskende nok viser det sig at jeg synes at æbleskiver er væsentligt sjovere at lave end pandekager.

Dette er en ret klassisk udgave men alligevel med et lille bitte tvist i form af kefir, muscovadosukker og brunet smør. De smager altså stadig som æbleskiver skal – godt 😀

Jeg tænker at jeg skal prøve nogle forskellige udgaver af, mulighederne er jo nærmest uendelige, og ingen siger vel strengt taget at æbleskiver kun er til jul?

Æbleskiver med kefir og brunet smør
Ã

Print Recipe
Æbleskiver med kefir og brunet smør
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal personer
stk
Ingredienser
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal personer
stk
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bland alle ingredienserne sammen
  2. Kom en lille klat smør i hvert æbleskivehul og lad det smelte
  3. Fyld hullerne næsten helt op med dej
  4. Vend æbleskiverne med en grillpind eller strikkepind
Del denne opskrift
 
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk sød kartoffelsuppe