Den bedste cocktail med whisky

Forårstærte med bacon, asparges og soltørrede tomater

Forårstærte med bacon, asparges og soltørrede tomaterHoly moly. Jeg har haft nogle heftige dage den sidste uges tid. Når man er sådan en type der normalt ikke har ret mange planer, og meget alenetid, så kan det godt være ret voldsomt at have en tætpakket kalender mange dage i træk – selvom det primært er gode ting. I denne uge er der også gode ting på programmet, men ikke helt så meget som sidste uge. Det passer mig ganske fint. Så kan det være at jeg rent faktisk får udrettet lidt også 😀

Forårstærte med bacon, asparges og soltørrede tomater  Jeg har virkelig længe haft lyst til at bage tærte, virkelig længe faktisk. Der var engang hvor jeg ofte spiste tærte, altid den samme dog. Porretærte. Og så med helt almindelig salat til og en god klat creme fraiche. Så kørte bussen! Bunden var altid lavet på butterdej, nemt og godt. Det er ved at være mange år siden jeg sidst har lavet porretærte, men NU skulle der altså tærte til. Butterdejen er skiftet ud med en hjemmelavet tærtedej, og har tilmed fået et skud rugmel for at give den en anelse mere struktur. Det tager ikke mere end et øjeblik at lave sådan en tærtedej, men skal det gå ekstra tjept, kan man snildt snyde og købe en færdig. Jeg sladrer ikke 😉  Forårstærte med bacon, asparges og soltørrede tomater

Jeg har brugt en kombination af nogle af mine favoritsager som fyld, det gør den herligt forårsagtig. Har du andre preferencer, skifter du bare én eller flere af ingredienserne ud. Det er svært at gå helt galt med en tærte.

Jeg er i gang med at lave hveder til store hvedebededag på fredag. Yay! Flere hveder til folket 😀

Print Recipe
Forårstærte med bacon, asparges og soltørrede tomater
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 30 min
Antal personer
pers
Ingredienser
Bund
Fyld
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 30 min
Antal personer
pers
Ingredienser
Bund
Fyld
Instruktioner
  1. Kom alle ingredienserne til tærtedejen i en foodprocessor og kør til det er blevet en sammenhængende masse. Har du ikke en foodprocessor, kan det sagtens æltes i hånden, til det akkurat hænger sammen
  2. Kom film omkring dejen og lad den hvile på køl i ca 30 min
  3. Fordel dejen i en tærteform. Jeg maser bare dejen ud med fingrene, man kan også rulle den ud i mellem to stykker bagepapir
  4. Prik huller med en gaffel i bunden og bag bunden ved 200 grader i ca 12 min
  5. Steg imens baconen sprød på en pande og læg til side i et øjeblik
  6. Pisk æg, fløde og krydderier sammen og hæld massen over tærtebunden
  7. Knæk enderne af aspargesene og skær dem i mundrette bidder
  8. Skær løget i skiver og hak tomaterne groft
  9. Fordel fyldet ovenpå tærtebunden
  10. Drys med ost
  11. Bag i ca 15 min ved 200 grader til fyldet er fast og tærten er gylden på toppen
Del denne opskrift
 
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste cocktail med whisky