Grydebrød - det nemmeste og lækreste brød

Hasselnøddebund med jordbærmousse

Hasselnøddebund med jordbærmousseDet er ret vildt at tænke på at det allerede er en uge siden, jeg havde min familie til påskefrokost. Dermed er det også en hel uge siden at denne kage blev serveret. Selvom det er gråvejr og mere efterårsagtigt, end sommerligt, og der stadig er en god rum tid til jordbærsæsonen går i gang. Så tillader jeg mig altså at tyvstarte. Nu kunne jeg simpelthen ikke vente længere.

Jeg prøvede med denne kage at efterligne Lagkagehusets berømte christianshavnertærte, det er én af mine absolutte favoritkager og en jeg jævnligt drømmer hede drømme om. Den smager simpelthen så godt. En saftig bund, spækket med hasselnødder, lækker jordbærmousse og masser af friske bær på toppen. Det er altså en lille bid af himlen.

Min kage blev ikke som Lagkagehusets, jeg googlede og googlede, og endte til sidst bare med at prøve mig frem. Jeg er ikke færdig med at eksperimentere, men denne smagte alligevel så godt at jeg bliver nødt til at dele opskriften.

Moussen drillede mig lidt og ville ikke sætte sig ordentligt, så den blev ikke nær så fin som ønsket, men smagen fejlede intet. Kun tålmodigheden.

Hasselnøddebund med jordbærmousse

Print Recipe
Christianshavnertærte
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 4 timer
Antal personer
pers
Ingredienser
Bund
Jordbærmousse
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 4 timer
Antal personer
pers
Ingredienser
Bund
Jordbærmousse
Instruktioner
Bund
  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 grader i ca 10 min til skallerne sprækker og der dufter af hasselnødder
  2. Gnub skallerne af og lad nødderne køle helt af
  3. Kom halvdelen af nødderne i en foodprocessor og kør til nødderne er blevet til groft mel
  4. Hak resten af nødderne meget groft
  5. Kom kiksene i foodprocessoren og kør til de er blevet til smulder
  6. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og tilsæt resten af ingredienserne, rør det hele godt sammen
  7. Fordel dejen i en smurt springform (ca 20 - 22 cm) og bag i ovnen ved 180 grader i ca 30 min til bunden er gennembagt. Lad bunden køle helt af
Jordbærmousse
  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 min
  2. Kom jordbær, sukker og vand i en gryde og kog op
  3. Blend jordbærmassen helt fint og si kernerne fra. Hæld det op i gryden igen
  4. Knug husblassen fri for vand og rør det ud i den varme jordbærmasse. Lad det køle af til stuetemperatur
  5. Pisk fløden stiv og vend jordbærmassen i. Lad moussen sætte sig i køleskabet i 3-4 timer eller natten over
  6. Fordel moussen på kagen og pynt med friske bær
Del denne opskrift
 
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grydebrød - det nemmeste og lækreste brød