3 x uimodståelige karamelfristelser til din weekend

Kanelsnegle – bløde, søde og snaskede

KanelsnegleJeg tænker egentlig at det vil være bedst for os alle, hvis vi spiser kanelsnegle i dag. Søde, bløde, ekstra snaskede kanelsnegle – præcis som de skal være. Lyder det ikke som en god plan? Jeg har en ved siden af mig lige nu, det er jeg ikke specielt utilfreds med og de er stadig bløde og lækre, selvom de blev lavet i går. Tørre kanelsnegle burde være forbudt. Intet mindre.

Kanelsnegle Jeg fik ikke lavet mine helt høje nok, det er jeg lidt træt af – selvom smagen ikke blev dårligere af den grund. Jeg fik tæt på 20 snegle ud af min portion, men de var heller ikke så høje. Vil tro at der bliver ca 12-15 stk, hvis man skærer dem ud i den “rigtige” tykkelse. Man kan sagtens undlade at bage sneglene i en form, men det smarte ved at gøre det er at de holder sig bløde længere, og bedre suger alt snasket. Man undgår også de tørre kanter. Det er jeg altså stor fan af.

Hvis du går i gang nu, kan du snildt have en omgang snegle klar til i eftermiddag, det lyder ikke så dumt, vel?

Print Recipe
Kanelsnegle
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Ventetid 90 min
Antal personer
Ingredienser
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Ventetid 90 min
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smelt smørret i en lille gryde sammen med mælken. Det skal kun lige være lunt og rør gæren ud heri
  2. Hæld det over i røremaskinen og tilsæt sukker, krydderier, æg og det meste af melet
  3. Rør dejen på maskinen til den er blød og smidig og slipper kanterne i maskinen, ca 10 min
  4. Lad dejen hæve overdækket i ca 30 min
  5. Rul dejen ud i en rektangel, den skal være ca 1/2 cm tyk
  6. Rør brun farin, smør og kanel sammen til en homogen masse
  7. Fordel remoncen på den udrullede dej
  8. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i skiver af 3 cm tykkelse
  9. Fordel sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, eller i en springform som jeg har gjort, med ca 1 cm mellemrum
  10. Lad sneglene hæve i ca 45 min
  11. Bag sneglene ved 180 grader i ca 20 min til de er let gyldne, men stadig lidt bløde når man trykker på dem
  12. Lad sneglene køle helt af
  13. Rør en tyk glasur af vand og flormelis og fordel over sneglene
Del denne opskrift
 
   

2 kommentarer

  • Haps! Sådan en kanelsnegl kunne jeg godt bruge lige nu. Jeg er dog en af de får, der sætter pris på tørre kanter – ellers ender det gode snask bare på mine fingre

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • WITH LOVE & SUGAR

      De fleste stunder bliver også bare lige nummeret bedre af en kanelsnegl 😀 Sjovt at du godt kan lide de tørre kanter, når snasket er så godt, kan jeg snildt leve med at vaske mine fingre efterfølgende.

      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 x uimodståelige karamelfristelser til din weekend