Hurtig og billig hverdagspasta med tomater

Kylling og middelhavsgrønt – alt i et fad

Kylling og middelhavsgrønt - alt i et fadSolen skinner igen i dag, det er vildt nok. Og ret så skønt. Hvis solen bare skinner stort set dagligt de næste 4-5 måneder (og temperaturen stiger 10-15 grader) så er vi mange der vil sætte stor pris på det. ATT: Vejrguderne. På forhånd tak!

I går skulle jeg have noget aftensmad, det sker naturligvis ret ofte, og i går var altså ingen undtagelse. Dagen forinden havde jeg købt nogle kyllingelår der var ved at løbe på dato, så det var ret nærliggende at de skulle være aftensmaden. Jeg var ikke rigtig til de store kulinariske udskejelser, og gad i grunden ikke rigtig at lave mad eller vaske op, men kyllingelår alene, er måske alligevel lige fesent nok. Da kyllingen havde fået ca halvdelen af tiden i ovnen, tog jeg derfor en hurtig beslutning udfra dovenskab køleskabets indhold, og smed nogle grøntsager i fadet til kyllingen. Så var jeg ligesom ude over dét problem.

Jeg tænker at i sikkert er mange der kan genkende det scenarie, og så er det virkelig smart med nogle lette løsninger på ærmet. På den måde får man virkelig nem, men stadig ordentlig mad.

Kylling og middelhavsgrønt - alt i et fadJeg brugte nogle af de grøntsager jeg havde på lager, aubergine, squash og tomater. Andre kan også sagtens bruges.

Sjovt som jeg stort set hele mit liv har synes, at squash og aubergine var nogle af de mest røvsyge grøntsager der fandtes. Uden smag og med underlig konsistens, og nu er det nogle af de grøntsager jeg bruger mest. Jeg bruger f.eks en helt squash om dagen i min morgengreenie, hvor den også fungerer virkelig godt. Smag er en sjov størrelse, men heldigvis ændres den over tid.

Print Recipe
Kylling og middelhavsgrønt - alt i et fad
Tilberedningstid 45 min
Antal personer
pers
Tilberedningstid 45 min
Antal personer
pers
Instruktioner
  1. Læg kyllingen i et ovnfast fad, giv den et godt skvæt olivenolie og drys med krydderier
  2. Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca 25 min
  3. Skær squash og aubergine i mindre stykker og halver tomaterne
  4. Kom grøntsagerne og hvidløg op i fadet til kyllingen, giv det et skvæt olie og drys med salt og peber
  5. Sæt det hele tilbage i ovnen i ca 20 min til kyllingen er gylden og grøntsagerne møre
Del denne opskrift
 
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig og billig hverdagspasta med tomater