Hyldeblomstsaft

Kyllinge salat med jordbær

Kyllingesalat med jordbærJordbær er noget af det bedste jeg ved, om sommeren altså. Søde, saftige og helt røde jordbær. Det er himmelsk. Det fungerer til is, syltetøj, drinks, desserter og ikke mindst i salater. Det hele er fantastisk. Og så er det bare om at indtage så mange som muligt, i den korte tid vi har dem, der hvor de er ekstra gode.

I fredags kørte min mor, min yngste bror og jeg, en tur til Kildebrønde frugtplantage for at købe jordbær. De har virkelig nogle af de aller bedste jordbær jeg har smagt, og så er de fuldstændig nyplukkede. I en kort periode hver sommer, er der også mulighed for selvpluk. Det er en af de hyggeligste beskæftigelser jeg ved, som bonus kan man spise alle dem man vil under plukningen. De har også virkelig gode ærter, og æbler om efteråret. Klart en anbefaling værd.

Jeg havde besluttet at jeg skulle lave en salat med nogle af bærrene, og faldt derefter tilfældigt over en opskrift fra Femina, med præcis de ingredienser jeg havde tænkt mig at bruge, ret pudsigt. Men dressingen lod jeg mig stærkt inspirere af. Sennep passer nemlig virkelig godt sammen med de søde jordbær og den fede avocado. Så det blev til en ret lækker kyllingesalat med jorbær. Virkelig skøn sommersag.

Kyllingesalat med jordbær Jeg har lavet flere salater med jordbær, se bare her

Sommersalat med jordbær og radiser

Jordbærsalat med bacon og ristede mandler

Quinoasalat med jordbær, asparges og fennikel

Blomkålssalat med jordbær og røgede saltmandler

 

Nu vil jeg hoppe i tøjet, jeg er nemlig så mega heldig at jeg skal spise frokost på Mash, med drinks, mad og sjove mennesker. Og senere på dagen vil jeg vende snuden mod Roskilde. Kryds lige fingre for at regnen holder sig væk.

Print Recipe
Kyllinge salat med jordbær
Forberedelses tid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
pers
Forberedelses tid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal personer
pers
Instruktioner
  1. Steg kyllingen i lidt olie til den er gennemstegt, lad den køle en smule af og skær den i strimler
  2. Halver jordbærrene og skær løg og avocado i skiver
  3. Rør mayo, sennep og honning sammen og smag til med salt og peber
  4. Fordel babyspinaten på et lille fad og fordel de resterende ingredienser ovenpå
  5. Server med dressingen
Del denne opskrift
 
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomstsaft