French toast/arme riddere

Pizzavafler med krystalost og mozzarella

Pizzavafler med krystalost og mozzarellaFor en måneds tid siden, deltog jeg i et ostesymposium som blev afholdt af Ost og ko. Det var en interessant eftermiddag, hvor vi smagte ost i massevis og på en del forskellige og overraskende måder. Der var både lavet dehydreret ost til dine nachos, små kager med havarti og en masse andre sjove påfund. Vi fik lov at få nogle oste med hjem, og én af dem jeg valgte var den virkelig lækre krystalost fra Them. Hvis du ikke allerede kender den, så er opfordringen hermed givet videre. Det er en fast ost, der minder lidt om parmesan, bare med en helt anden smag. Den er lidt nøddet (kan man sige det?), saltet, på ingen måde stærk men meget smagfuld. Jeg er fan!

Da vi var til ostesymposium, blev vi endnu engang udfordret til at finde på opskrifter indeholdende ost – denne gang var udfordringen blandt andet ‘Ost – fra syd og øst til nord’ som er den jeg er hoppet på her. Den handler om at bruge mindst én dansk ost, i kombination med krydderier fra de varme lande, og da Italien har et af mine favoritkøkkener, tænkte jeg at det var oplagt at komme nogle af pizzasmagene i en vaffel. Så slipper man også for at ælte dej og vente på hævning og sådan. Pizza i hverdagsforklædning kan man kalde det.

Pizzavafler med krystalost og mozzarellaPizzavafler med krystalost og mozzarella  Jeg toppede mine pizzavafler med klassisk fyld af parmaskinke, ruccola, soltørrede tomater og lidt ekstra mozzarella. Slet ikke nogen tosset frokost.

Portionen givet tre aflange vafler.

Print Recipe
Pizzavafler med krystalost og mozzarella
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Antal personer
pers
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Antal personer
pers
Instruktioner
  1. Pisk æg, mel, mælk, krydderier og olivenolie godt sammen til en tyk dej
  2. Rør den revede ost i
  3. Hæld dejen i vaffeljernet og bræk den friske mozzarella i mindre stykker og drys den ud over vaflerne. Bag dem til de er sprøde og gyldne
  4. Server evt med parmaskinke, ruccola og soltørrede tomater
Del denne opskrift
 
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

French toast/arme riddere