Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærter

Spidskålssalat med edamamebønner og tahindressing

Spidskålssalat med edamamebønner og tahindressingSpidskålssalat med edamamebønner og tahindressing er en ægte turbosalat, det er salater naturligvis ofte, men denne kan bikses sammen på 10 min, kræver få ingredienser og ingen tilberedning. Helt perfekt på dage hvor det skal gå ekstra stærkt, men stadig være nærende og fuld af smag. Og så kan man samtidig ikke undgå at blive helt glad af de smukke farver. Dét skal man altså ikke undervurdere. Vi spiser jo også med øjnene.

Spidskålssalat med edamamebønner og tahindressing Jeg har holdt salaten helt simpel for på den måde at gøre den ekstra nem, hurtig og ikke mindst billig. Og salaten er virkelig billig at lave, spidskål, edamamebønner på frost og gulerødder, så bliver det vist ikke meget billigere. Vil man give den lidt ekstra, kan man f.eks tilsætte mango, forårsløg, eller hvad man nu lige føler for. Det er noget af det herlige ved salater, der er ingen facitliste og der skal virkelig meget til at lave en salat der smager dårligt – dét er næsten en præstation i sig selv.

Spidskålssalat med edamamebønner og tahindressing

Salaten er vegetarisk, og næsten vegansk, der er honning i dressingen, men den kan nemt udskiftes med anden sødning som kokossukker eller lignende. Vil man have en mere mættende måltidssalat kan man tilsætte nogle kogte belugalinser, noget grillet halloumi, eller man kan spise den som tilbehør i stedet. Der er altså rig mulighed for variation.

Prøv f.eks at lave den som tilbehør til de gode friske forårsruller , og går man all in på asiatisk tema, kan man lave de sprøde edamamebønner til som snack. Dén kombination kunne jeg godt klare i den nærmeste fremtid.

Print Recipe
Spidskålssalat med edamamebønner og tahindressing
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 10 min
Antal personer
pers
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 10 min
Antal personer
pers
Instruktioner
  1. Snit spidskålen fint, gerne på et mandolinjern
  2. Hæld varmt eller kogende vand over edamamebønnerne
  3. Skær gulerødderne i strimler med en tyndskræller
  4. Hak peanuts groft
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til
  6. Anret salaten og drys med peanuts og frisk koriander på toppen og dressingen ved siden af
Del denne opskrift
 
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærter