Græsk salat

Tzatziki – den elskede klassiker

TzatzikiDet er nærmest en umulighed at tænke på Grækenland, uden at tænke på tzatziki og det er bestemt ikke uden grund at det er en elsket klassiker. Det smager jo simpelthen så godt. Så simpelt og så godt. Det hører sig altså bare til om sommeren – også på de dage hvor det mest af alt minder om efterår herhjemme.

Tzatziki  Tzatziki kræver meget få ingredienser og er lynhurtig at lave, og er genial til både salat, som dyppelse, i en sandwich og alt muligt andet man lige kan komme på. Måske en den mest oplagte date mad dog 😉

TzatzikiJeg er ret sart med rå hvidløg, jeg synes lynhurtigt at det bliver alt for stærkt og overdøvende. Jeg vil gerne kunne smage at det er der, men mere på en diskret og afrundet måde. For mig er der få ting værre end hvidløgsånde.

Jeg spiste min tzatziki sammen med den gode græske salat, det er jo en oplagt måde at gøre det på. Disse grillspyd ville også være gode til – ligesom alverdens andre ting ville.

Har vi talt om, hvor vild jeg er med nem, hurtig og virkelig lækker mad? Det må være min favoritslags – også selvom man ikke ligefrem opfinder den dybe tallerken. Det er heldigvis ikke nødvendigt, når andre har gjort det for en.

Her kommer min opskrift altså på Tzatziki – den elskede klassiker

 

Om lidt må jeg hellere hoppe i tøjet, jeg skal en tur til træning, inden jeg vender snuden mod frk Vanløse Blues, hvor endnu en dag med mad, til Marias kommende kogebog venter.

Print Recipe
Tzatziki - den elskede klassiker
Forberedelses tid 10 min
Ventetid 10 min
Antal personer
Forberedelses tid 10 min
Ventetid 10 min
Antal personer
Instruktioner
  1. Bland græsk yoghurt sammen med alle ingredienserne undtagen agurk og smag til
  2. Pres væden ud af den revne agurk og vend i den græske yoghurt. Lad den gerne trække i lidt tid inden den skal spises
Del denne opskrift
 
   

4 kommentarer

  • Benedicte

    Hvordan har du lavet de små brødtrekanter? Er det bare tortillapandekager der har været på panden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • WITH LOVE & SUGAR

      Det er lige præcis sådan jeg har lavet dem, det var det jeg lige havde i nærheden, men de smager jo også skønt 🙂

      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er nemlig den fede olie og den lille sjat eddike, der gør den smager autentisk og får det syrligt fede touch, til det ellers neutrale 😀 Uhm.

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsk salat