Maj i mad - nem og lækker hverdagsmad

Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærter

Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærterRisotto er sådan en skøn ting, og endnu et glimrende eksempel på hvor lidt der egentlig skal til for at lave et virkelig dejligt måltid. Du kan variere det efter sæson og smagsløg og så er det virkelig nemt at lave i en vegetarisk udgave, både fordi det mætter virkelig godt og fordi der både er ost og bouillon i til at give ekstra god smag.

Jeg kan faktisk ikke huske om jeg nogensinde har lavet risotto før, men jeg har rigtig længe haft lyst til at lave det. Nogle ting tager bare mere tilløb end andre, men det er så nemt og heller ikke specielt tidskrævende, så det er egentlig fjollet at det ikke er sket før. For de fleste vil det tilmed være tidsmæssig acceptabel hverdagsmad. Det tager ca 30 min fra start til slut, det er da til at overkomme. Du kan til gengæld ikke bevæge dig væk fra gryden imens, men der er nu også noget dejligt meditativt i at stå i sin egen lille verden og fordøje dagen, imens man rører langsomt i gryden.

Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærter   Som du nok kan høre, er jeg fan. I teorien er det jo sommer lige nu – selvom det godt kunne minde mere om efterår i disse dage. Men i følge kalenderen er det sommer, og det betyder blandt andet asparges. Det er om at udnytte dem nu de er her, og de fungerer heldigvis også fortrinligt i en gang sommerrisotto.

Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærter

Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærter er fyldt med velsmag, og fungerer rigtig fint, helt som den er. Hvis man har brug for noget kød, vil ristet bacon eller parmaskinke gøre sig virkelig godt. Jeg savnede dog på ingen måde kød.

Har du brug for mere inspiration til den vegetariske hverdagsmad så prøv disse

Spidskålssalat med avocado, grape og hindbær

Couscoussalat med halloumi og squash

Kikærtewraps med hummus og grillet grønt

 

 

Print Recipe
Vegetarisk sommerrisotto med asparges og ærter
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 5 min
Tilberedningstid 25 min
Antal personer
pers
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 5 min
Tilberedningstid 25 min
Antal personer
pers
Instruktioner
  1. Svits løg og hvidløg i en gryde i olien og halvdelen af smørret i et par minutter, uden at det tager farve
  2. Tilsæt risene og svits med i ca 1 minut
  3. Hæld hvidvinseddike på og lad det koge væk
  4. Tilsæt bouillon lidt af gangen under konstant omrøring. Tilsæt mere når væsken er kogt væk. Fortsæt til alt væsken er brugt og risene er møre, ca 20 min
  5. Skær asparges i mindre stykker og rist dem kort på en pande i lidt smør. Ca 1 minut. De skal stadig være sprøde
  6. Vend resten af smørret og osten i risottoen og smag til med salt og peber
  7. Tilsæt asparges og ærter og varm dem med i et par minutter
  8. Server med det samme med ekstra parmesan og et godt drys friskkværnet peber
Del denne opskrift
 
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maj i mad - nem og lækker hverdagsmad